Alle nieuws

ICOBA ondersteunt de socioculturele sector bij agressie

Lastig, grensoverschrijdend of agressief gedrag heeft impact. Niet alleen op jouw welzijn en veiligheid. Ook op die van je collega’s en de mensen waarvoor je werkt.
ICOBA is een kennis- en expertisecentrum dat dankzij het VIA-6 akkoord de socioculturele sector nu mag ondersteunen bij dit thema. Maak kennis met het ICOBA-aanbod, schrijf je gratis in voor een webinar en geef jouw noden door.

 

https://youtu.be/zJTd5UEmlSM

Geef vorm en inhoud aan je agressiebeleid

Ontdek op deze website tools en informatie om grensoverschrijdend en agressief gedrag bespreekbaar te maken, het te voorkomen, er gepast op te reageren en om zoveel mogelijk de schadelijke gevolgen ervan te beperken. Je vindt hier ook materiaal om het beleidsproces in goede banen te leiden.

Aanbod op maat in de maak

Om de socioculturele sector nog beter te ondersteunen, willen we graag weten wat jouw organisatie meemaakt en wat jouw noden zijn.

Vorming en opleiding rond agressie 

ICOBA maakt je wegwijs in vormingen rond dit thema. Uitzonderlijk organiseert ICOBA in het najaar 2023 drie webinars. Kosteloos en exclusief voor de socio-culturele sector.

Feedback, advies en beleidsondersteuning 

Een beleid opzetten rond (preventief) omgaan met grensoverschrijdend en agressief gedrag is geen makkelijke opgave. Er komt vaak zoveel bij kijken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je vragen, wil je concreet advies of heb je al beleid(sonderdelen) uitgewerkt en wil je feedback?  Laat je bijstaan door ICOBA.

Campagnemateriaal

Met een campagne kan je je agressiebeleid op verschillende manieren belichten . ICOBA ontwikkelde brochures, posters, online tools en ander materiaal. Zet ze in om zelf campagne te voeren in je organisatie. Bestel het materiaal voor een prikje.