Alle nieuws

ICOBA-vormingen Gezinszorg najaar 2023

Medewerkers binnen de gezinszorg krijgen soms te maken met (seksueel) grensoverschrijdend of agressief gedrag. De impact ervan kan ernstig zijn en lang doorwerken. Leid leidinggevenden en vertrouwenspersonen op om het thema bespreekbaar te maken en om hun collega’s zo goed mogelijk te  ondersteunen. ICOBA organiseert in samenwerking met SENSOA en The Human Link vormingen in najaar 2023. Gratis en vlot te bereiken met het openbaar vervoer.

Eerste opvang en nazorg van collega's na schokkende gebeurtenissen

Met deze tweedaagse vorming leer je niet alleen alles over eerste opvang. Ook leer je hoe je je collega's die iets ernstigs meemaakten in verschillende nazorgsessies kan ondersteunen op langere termijn.

Je krijgt theoretische achtergrond mee en ontwikkelt expertise over de reacties die mensen vertonen na een schokkende gebeurtenis. Verder oefen je vaardigheden om psycho-educatie te geven en hun natuurlijk verwerkingsproces te ondersteunen.

 

Afbeelding
data vormingen opvang en nazorg the human link

 

Schrijf meerdere vertrouwenspersonen en/of leidinggevenden uit je organisatie in. Zo vormen ze een opvangteam en kunnen ze elkaar inspireren en ondersteunen. 

Sensoa's Vlaggensysteem voor leidinggevenden

Met deze ééndaagse vorming leer je als leidinggevende of teamcoach om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken met je medewerkers. Dit met behulp van het Sensoa Vlaggensysteem.

 

Afbeelding
vorming vlaggensysteem gezinszorg - vlaggen in zee

 

Ondersteun je medewerkers bij het juist inschatten van situaties en het gepast reageren op seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van cliënten. Kom zo samen met je team tot afspraken rond het melden en bespreken van incidenten én rond gepast reageren.

Schrijf één of meerdere leidinggevenden uit je organisatie in.

Hoe schrijf je in?

Je organisatie stelt één of meerdere contactpersonen aan die een login aanvragen voor het gebruik van Extranet, het online platform voor vorming van de social profit. Als contactpersoon schrijf je collega’s in. Lees meer over de procedure.

OPGELET: enkel private diensten kunnen medewerkers inschrijven.

Deze opleidingen worden aangeboden vanuit het samenwerkingsverband tussen het Vlaamse Vormingsfonds voor de sector Gezinszorg en VIVO vzw – ICOBA en gefinancierd met VIA-6 middelen.