Betaal je procesbegeleiding met een verhaal
Dat is een voorwaarde om een externe procesbegeleider in te schakelen voor de ontwikkeling van je agressiebeleid. Dat wil zeggen dat je het resultaat of het effect van het proces deelt en zo andere organisaties inspireert.
Laat ICOBA op het einde van je proces weten waar je trots op bent: een beleidstekst, een methodiek, een praktijk. ICOBA tekent samen met jou het verhaal op en publiceert het in de vorm van een tool in de toolbox, een nieuwsbriefartikel of een video op social media of website.
Wat deel je?
- Beleidsteksten: procedures, visieteksten, stappenplannen, gedragscode, posters, registratieformulieren, … .
- Een eigen methodiek, model of inspirerende praktijk.
- Een verhaal over hoe je een agressiebeleid of onderdelen ontwikkelde en levend maakte in jouw organisatie.
Hoe ondersteunt ICOBA jou hierbij?
Naar het einde van de begeleiding komt ICOBA bij je langs om te horen hoe het proces liep en om te weten wat je daarvan wil delen met andere organisaties en hoe.
ICOBA geeft dat resultaat samen met jou vorm en publiceert het vervolgens. Dit uiteraard enkel met jouw expliciete goedkeuring.
Hoe publiceert ICOBA jouw materiaal?
ICOBA koppelt materiaal aan een verhaal als dat kan en aangewezen is. Je vindt deze verhalen bij ‘nieuws’ Kijk maar een snaar ' de Mirto Symfonie, Fier op cluster vier en omgaan met agressie in CAW Antwerpen.
In je verhaal geef je bijvoorbeeld meer achtergrondinformatie of beschrijf je ervaringen met een nieuwe maatregel of het beleid of hoe het tot stand kwam.
ICOBA gebruikt ook sociale media en een nieuwsbrief om deze inspirerende info te verspreiden.
Alles wat ICOBA verzamelt komt in de toolbox bij ‘materiaal uit de praktijk’
Tips om een verhaal te maken
- Wees niet te bescheiden. Een maatregel die werkt, hoe klein ook, is iets om trots op te zijn. Acties lijken jou misschien onbenullig of vanzelfsprekend, maar toch kan het net dat zijn wat anderen inspireert.
- Neem tijdens het proces regelmatig foto’s of maak een filmpje van je activiteiten. Beelden spreken en geven een verhaal dat tikkeltje extra. Vraag wel steeds toestemming aan deelnemers. En maak je beelden in hoge resolutie.
Zo je wil, kan ICOBA op het einde van je proces ook foto’s maken of een filmpje opnemen.
Nog vragen?
Wout gidst je graag bij dit ganse proces. Je vindt zijn contactgegevens onderaan deze pagina.