ICOBA - Hoe je een team met een ziel creëert, Soulful Teaming - IN COMPANY

Met deze in company vorming volg je een uniek programma om je teamcultuur te transformeren naar een open, gelijkwaardige en warme omgeving waar iedereen kan groeien en bloeien. Je collega’s worden veerkrachtiger in het omgaan met moeilijke conflicten en crisissen.

Programma

Samenwerken in een team kan een grote uitdaging zijn. Je hebt te maken met verschillende persoonlijkheden, verwachtingen en doelen. Soms kan dat leiden tot conflicten, misverstanden en frustraties. Maar het kan ook een bron van inspiratie, innovatie en plezier zijn. Hoe zorg je ervoor dat je team optimaal functioneert en een positieve impact heeft op je organisatie en de mensen waarvoor je werkt?

SoulRebels biedt een helder kader om concreet te werken aan teamontwikkeling. De eerste stap is het begrijpen van de huidige status van je team. Als je team ziek is, moet je het genezen.

"If you don’t heal the hurt of the past, you bleed all over your future" (Jay Shetty).

Als je team groeit, kun je werken aan bezieling.

Het is heerlijk om te werken in een cultuur waar open en eerlijke communicatie de norm is, waar je weet wat je aan elkaar hebt, waar feedback geven normaal is en waar het aangenaam is om te zijn. Soulful Teaming is meer dan teambuilding; het gaat om gesprekken die er toe doen en het behalen van concrete resultaten.

Dit programma biedt de mogelijkheid om 4 zelfgekozen nieuwe praktijken te leren en implementeren. We vermijden overmatige theorie en streven naar tastbare resultaten, waardoor het team beter in staat is om gezamenlijk werkuitdagingen aan te gaan. Je kunt kiezen uit de volgende thema's:

• Collegiale principes: Cultiveer een visie van 'beter samenwerken'. Ontwikkel collegiale principes en verlaat de sessie met je eigen teamcharter.

• Gemoedsbeheer: Streef naar een energieke en positieve gemoedstoestand binnen het team. Krijg een kader om te evolueren van ‘zwaarmoedig’ naar ‘lichtmoedig’.

• Feedbackontwikkeling: Ontwikkel samen de beste manier om binnen het team feedback te geven.

• Omgaan met stress: Leer hoe je stress kunt beheersen en ontwikkel een teamcultuur waarin 'druk druk druk' niet langer het standaard antwoord is op de vraag: 'Hoe gaat het?'

• Meerwaardevergaderingen: Leer de kunst van effectieve teamvergaderingen en geef samen vorm aan jullie vergaderstijl.

• Teamfitheid: Boost de energie en veerkracht van het team door aandacht te besteden aan fysieke, emotionele, mentale en spirituele fitheid.

• Waarom: Start met de 'why' van je team om een dieper begrip te krijgen en vertaal dit naar de teamcontext.

• Patroonherkenning: Identificeer remmende patronen in het team en formuleer oplossingen.

• Rolverdeling: Evolueer naar samen-sturing met een herverdeling van rollen.

• Het moeilijke gesprek: Leer hoe je cruciale gesprekken voert die het team vooruit helpen.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
• We werken ervaringsgericht.
• Elk thema heeft zijn eigen werkvormen en methodieken.

AAN TE VRAGEN DAGDELEN
2 vormingsdagen = 8 dagdelen (omwille van 2 begeleiders)

Kies 4 thema's die je op 2 vormingsdagen volgt.

START- EN EINDUUR
In overleg te bepalen.

VOOR WIE
Voor alle teams.

OVER DE LESGEVER
Stijn Deprez is oprichter en inspirator van SoulRebels en daarnaast ook trainer en hergo-moderator bij Ligand.

SoulRebels ondersteunt teambegeleiders in het krachtiger omgaan met hun team en het ontwikkelen van meer bezieling op het werk.
De kracht van onze visie en opleidingen is dat ze vanuit de praktijk tot stand kwamen en dat ze aanzetten tot innovatie en ontwikkeling in de social profit.

Walk the talk vinden we belangrijk. In de dagelijkse praktijk en in de omgang met de deelnemers leven we onze visie voor. Onze aanpak is tegelijk open, liefdevol en energiek.

CONTACTGEGEVENS
stijn@soulrebels.be
0491 56 98 86

SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Ruim lokaal waar stoelen in een cirkel opstelling kunnen staan.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 15 Opleider: SoulRebels
Thema: Herstel na lastig gedrag en agressie Sector(en):
Kinderopvang
Opvoedings -en huisvestingssector
Vlaamse Welzijnssector