ICOBA - Groepsdynamiek(T) - IN COMPANY
Met deze in company vorming krijg je meer inzicht in de krachten van een verbindend groepsklimaat. Je maakt kennis met verschillende verbindende denkkaders en wisselt ervaringen uit. Je ontdekt de methodiek van het cirkelen en krijgt handvaten om zelf te starten met cirkelen. Daarnaast oefen je samenwerkopdrachten en krijg je tips hoe je dit soort opdrachten optimaal kan inzetten in je groep. Doe inspiratie op en inspireer anderen!
Programma
Hoe komt het dat in de ene (leef)groep de boel elk ogenblik kan ontploffen en in de andere groep alles als vanzelf loopt?
Vanuit deze centrale vraag is deze vorming en optioneel intervisiemoment opgebouwd. We benaderen deze vraag vanuit drie invalshoeken: de rol van groepsdynamiek en de impact die zowel methodiek als begeleider hierop hebben.
We geven vanuit deze invalshoeken enkele inspirerende kaders mee maar schakelen nadien over naar concrete tools waar begeleiders van (leef)groepen mee aan de slag kunnen. We ondervinden aan den lijve enkele opdrachten en methodieken die ook in een groep voor meer verbinding en positieve groepsdynamiek kunnen zorgen.
We geven ook tips hoe en wanneer je best welke opdrachten of methodieken hanteert.
Daarnaast gaan we ook in op vragen, drempels en ‘wat als’ vragen waar jij als begeleider mogelijk mee zit.
Op het einde van de vorming geven we een gedrukte versie van onze publicatie ‘klasdynamiek(t)’ mee ter waarde van €15 aan elke deelnemer.
Deze opleiding kan je in verschillende modules aanvragen:
• Met een webinar krijg je een introductie van 2 uur.
• Met een klassikale vorming word je helemaal ondergedompeld in het bad.
• Met een terugkommoment neem je datgene wat je leerde onder de loep en ga je na hoe je ermee aan de slag ging. De focus ligt op hoe je de materie verankert in jouw organisatie. Een terugkommoment kan zowel online als live.
WERKVORMEN EN METHODIEKEN
• We werken aan begrip en inzicht van menselijke relaties. Daarvoor delen we best beschikbare informatie over hoe we als mens bestaan.
• We nemen onze deelnemers mee in sterk onderbouwde methodieken die wij als ondersteunend ervaren in het werken met jongeren.
• Bovenstaande zaken zijn doorspekt van eigen en andere praktijkvoorbeelden en toepassingen. Via getuigenissen, beeldfragmenten…
• Onze sterkte is dat we met dit alles aan de slag gaan vanuit de inbreng/ervaringen van de deelnemers omtrent de aangeraakte thema’s: oefeningen, rollenspellen, ervaringen delen…
MODULES + AAN TE VRAGEN DAGDELEN
MODULE 1: klassikale vormingsdag = 2 dagdelen
MODULE 2: halve dag terugkommoment = 1 dagdeel
MODULE 3: webinar = 1 dagdeel van 2 uur
START- EN EINDUUR
Overeen te komen.
VOOR WIE
Iedereen die in één of andere setting met een groep van jongeren aan de slag gaat.
OVER DE LESGEVER
Ons team van Ducktape-vormingswerkers hebben allemaal minsten tien jaar ervaring in het begeleiden van kwetsbare jongeren. Dit zowel individueel als in groep. Daarnaast zijn ze gebeten in het opbouwen van kwalitatieve relaties met de doelgroep. Dit doen ze met stevige methodieken en vanuit een authentieke houding.
Deze expertise vormt – samen met een natuurlijke drive en enthousiasme om deze te delen met professionals – de sterkte van onze vormingen.
CONTACTGEGEVENS
Jan Langeraert
Charles Parentéstraat 6
1070 Brussel
jan.langeraert@groepintro.be
09 229 39 70
SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Bij klassikale vorming van volle dag:
• Stoelen en tafels voor de ganse groep
• Ruimte om naast de tafelsetting stoelen in kring te zetten
• Uitwijkmogelijkheden (in of buiten het lokaal) om in kleinere groepjes samen te zitten
• Beamer en geluidsvoorziening
• Graag een (broodjes)maaltijd voor de vormingswerker
Terugkommoment:
Indien online een goede internetverbinding, laptop en smartphone.
Webinar:
Deelnemers met een goede internetverbinding, laptop en smartphone.