internationaal congres rond herstelgericht werken

                                                    


Op 15, 16 en 17 mei 2019 staat het te gebeuren. Dan strijkt het IIRP – met in haar kielzog tal van internationale denkers en doeners in herstelgericht werken – neer in Kortrijk voor drie dagen volle bak inspiratie. Dat wil jij uiteraard niet missen.

Hoe overtuig je je baas dat je er MOET zijn: 8 reasons why!

Keer bruisend van herstel terug

Herstelgericht werken is hot. Niet omdat het dit seizoen in de mode is. Wel omdat het een fundamenteel antwoord biedt op tal van uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Hoe kunnen we als mens en als samenleving veerkrachtig overeind blijven? Meer samen, uiteraard.

Ontmoet de pioniers van herstel

De conferentie brengt mensen bijeen van over de hele wereld. Of je nu new-be bent binnen herstelgericht werken of al jaren pionierswerk doet, iedereen is welkom. Tref mekaar in een warme, gezellige sfeer en leer van elkaar.

Laad je rugzak vol innovatieve praktijken en ideeën

Ontdek nieuwe, innovatieve praktijken van Australië tot Canada en leer hoe herstelgericht werken bijdraagt aan het welzijn van onze gemeenschappen en de veerkracht van elk van ons. Maak kennis met nieuwe boeken, spelen, posters, videomateriaal…

Bezoek het werkveld

Grijp je kans om Ligand en vzw Oranjehuis te leren kennen. Bezoek de site van de Heerlijkheid van Heule en ontmoet mensen die dag in dag uit herstelgericht werken in de meest uiteenlopende en uitdagende contexten.

Geef je baas een herboren en veerkrachtige medewerker terug

Trek je enkele dagen terug uit de rush van elke dag, sta stil bij je eigen praktijk en werkplek en keer geïnspireerd en herladen terug. Je collega’s zijn gewaarschuwd.

Word een herstelgerichte organisatie

Ook de toon van het beleid klinkt meer en meer herstelgericht. Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen staat mee op de barricade voor meer herstelgerichte scholen. Elke uitsluiting is er één te veel. Het nieuwe decreet jeugdsanctierecht is gestoeld op herstel. “Slachtoffer en herstel moet de eerste overweging zijn van parket en jeugdrechter.” (Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen)

Een unieke kans

Deze conferentie vindt slechts om de 2 jaar plaats. Voor het eerst, en wie weet voor het laatst in België.

Het is je gewoon gegund

Het wordt inspirerend en bijzonder op een bruisende locatie: BUDA-eiland, een plek voor co-creatie en ontmoeting. Surf mee op deze creatieve golf en flaneer tussen het oude cinemagebouw en de vroegere textielfabriek.

Kom 3 dagen met ons genieten aan de rand van de Leie in het vernieuwde Kortrijk met haar gezellige terrasjes en heerlijke restaurants.

ICOBA krijgt in het kader van het Via-5 project ‘omgaan met agressie’ financiële steun van de Vlaamse overheid. Werk je met kinderen en jongeren?
Ontvang 50% korting voor je inschrijving voor dit congres
Wees er snel bij. Want Icoba kan dit slechts aanbieden voor 150 congresdagen